Sidor

fredag 19 juli 2019

Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg

Eva-Lotties mamma har fått ett författarstipendium och ska tillbringa tre veckor i ett gammalt hus på landet. För att komma bort från kompisstrul och lockelsen av att ha en trädgård att ligga och läsa i så följer Eva-Lottie med. Hon är väl medveten om att mamma ska jobba och inte kommer ha nästan någon tid med något kul.

Massor av böcker packas ner, men redan efter några dagar blir Eva-Lottie rastlös. Mamma föreslår att Eva-Lottie kanske ska ta å skriva en spökhistoria en sådan som hon själv är så förtjust i att läsa.

Inspiration till sin spökhistoria hittar Eva-Lottie hos Gloria. Gloria som bor i en lägenhet högst upp i huset. Gloria berättar om sitt liv som nästan Hollywoodstjärna och om en tvillingsyster som dog och ensamheten som följde.

Allt är mystiskt, kusligt och perfekt slukarläsning. Glitterflickan kommer inte stå inne mycket på hyllorna runt om på biblioteken för den kommer läsas och älskas det har jag på känn.

/Paula

* skorna på bilden borde varit glittriga men just när jag tog bilden hade jag glömt bort att jag ju faktiskt äger ett par glitterskor. Undra just vart jag ställt de? 


Glitterflickan
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2019)
ISBN: 9789129719567
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar