Sidor

tisdag 4 juni 2019

Jag kan nästan känna solen av Ebba Hyltmark

Att vara lagom det är precis vad Siri vill, att inte synas eller vara för mycket. Att gå lite bakom de andra och att inte ta plats. När en friskola läggs ner så börjar det massor av nya nior på Siris skola. I Siris klass böjar Vega. Vega som är allt annat än lagom.

Vega bestämmer att hon ska hjälpa Siri med hennes musikuppsats och vips blir de vänner. De är med varandra hela tiden. Dricker te, hänger i Vegas trädkoja, lyssnar på musik och pratar pratar pratat.

Siris bästis Tara är besatt av bra betyg och att plugga så hon märker inte riktigt att Siri inte har tid för henne längre. Siris tvillingbrodern Mika och storasyster Sam tror att Siri har någon kille på gång en av de nya. De anar att Siri är förälskad men hon berättar ju inget så de drar sina egna tolkningar.

Siri är uppöver öronen inte veta vad hon ska göra av sig själv förälskelse. Förälskelsen är besvarad och den första kyssen där. Det är hur fint och bra som helst om det inte var för att Siri vill att det ska vara hennes och Vegas hemligt. För att vara med Vera det är inte att vara lagom. Och Siri hon är absolut inte bara vanligt lagom förälskad. Om att bestämma vad som är värt vad att smälta i mängden eller att göra det en själv helst vill och inte längre vara lagom?

Riktigt fint och levande om hur den första kärleken kan komma som en överraskning.

/Paula


Jag kan nästan känna solen
Författare: Ebba Hyltmark
Förlag: Brombergs (2019)
ISBN: 9789178090525
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar