Sidor

lördag 16 februari 2019

Super-human Utan vingar av R.T Martin

Här om veckan satt vi på jobbet och pratade om vilka superkrafter vi skulle vilja ha om vi fick välja. Flera sa direkt osynlighet som det enda självklara. Osynlighet förstår jag inte. Jag skulle om jag fick en superkraft och om jag fick välja superkraft givetvis välja att kunna flyga.

Dagen efter detta samtalet låg boken Utan vingar i min brevlåda. Perfekt timing. Det handlar om Cassie som på sin 16 årsdag upptäcker att hon kan sväva. Rent av flyga. Cassie går in i sig själv. Gömmer sig för vännerna. Det är inte direkt en hemlighet det går att berätta om.

När Cassies lillebror (som är besatt av en flygande superhjälte) upptäcker hennes hemlighet lovad han att hålla den hemlig. Men i utbyte måste hon lova att träna och lära sig bemästra sin kraft. Hur länge är det en hemlighet som går att hålla hemlig och vad skulle hända om någon får veta sanningen?

Jag gillar att boken känns realistiskt. Min bästa typ av övernaturlighet är när känslan är att tja men det där skulle ju faktiskt nästan kunna vara på riktigt. Bara det att jag inte vet någon om det. Detta är första delen i en ny serie Superhuman. För det är inte bara Cassie som på sin sextonårsdag får nya krafter. Jag ser fram emot kommande delar.

/Paula


Utan vingar
Författare: R T. Martin
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789175438559
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar