Sidor

fredag 26 augusti 2016

Fina nya bilderböcker

Ibland tar jag mig en riktig bilderboks kväll, frossa i nytt och fint. Förundras och fängslas av illustrationer och ord. Så så sidor som innehåller så mycket. Alla borde läsa mer bilderböcker oavsett ålder.

Här fyra nya.

Drakeld, om ett syskon som får en drakseld på sig, sömnen. Den som varar i tre dygn, kanske vaknar eller inte vaknar. En riktig saga med drömska bilder. Och en drake så söt att jag skrek gullig rätt ut när jag läste.

MinstermMira och murveldjuret är något så bra som en kapitel bok för de minsta från typ tre år. Den där åldern när man ibland vill läsa högt en längre berättelse några kvällar i rad. Finns väldigt få längre läsa högt böcker för de minsta. I denna följer Mira med Morfar till hans kompis Margot. Hon som mest är sur men nu gått och skaffat sig ett husdjur. Mysig!

Full fart, UppfinnarJohanna! på morgonen springer benen till skolan. Men hem då är Johanna och brödernas ben så trötta. Det är så jobbigt att gå hem. Men så en dag får Johanna en idé, en ny uppfinning är på gång ...

Något Lurt, Hasselmusen och Jättemyrsloken  är bjudna på maskerad. Men Hasselmusen vill inte gå. Vill inte klä ut sig och har aldrig varit på maskerad förut. Tur att hon har en så bra kompis i Jättemyrsloken som kommer på ett sätt att lura Hasselmusen på maskerad. Pris för bästa dräkt blir det också.

Nästa gång du är på bibblan, låna en bilderbok också! Oavsett din ålder.

/Paula


MonsterMira och murveldjuret
Författare: Ulrika Hjorth  & ill. Maja- Stina Andersson
Förlag: Olika Förlag (2016)
ISBN: 9789188347145
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Full fart, UppfinnarJohanna!
Författare: Ann-Christine Magnusson  & ill. Lovisa Lesse
Förlag: Olika Förlag (2016)
ISBN: 9789188347084
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Något lurt
Författare: Lotta Olsson & ill. Maria Nilsson Thore
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163888403
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Drakeld
Författare: Åsa Mendel-Hartvig & ill. Ane Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur (2016)
ISBN: 9789127144194
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar