Sidor

torsdag 16 april 2015

Nya bekantskaper * 3

Trollskogen av John Holmvall
I trollskogen har John Holmvall tagit inspiration från gamla sagor om troll och bergtagna barn. Man ser tydlig inspiration från John Bauer. Flickor som blir bergtagna och träffar troll. Pojkar som går vilse och får hjälp av älvor. En fantastisk fin seriebok som jag hoppas får många barn nyfikna på de där gamla trollsagorna!

Katten och Ekorren på sommarön av Loka Kanarp
Är en väldigt fin berättelse om vänskap. Det är semester och djuren de är på sommarön. Det är första gången katten är där. Katten som sitter i sin prickiga baddräkt och har det bra i skuggan. Men så kommer Ekorren på att Katten älskar fiskar men inte kan simma. De måste ju lära Katten att simma ju. Alla är inte lika peppande ... rolig, härlig och somrig.

Klara Ek och hunden som inte var en hamster av Ebba Berg
Klara hon som så många andra små, längtar och drömmer om ett eget djur. Hennes lillebror har en hamster men han bor hos mamma och hon bor mest hos pappa. Så en dag berättar pappa att han träffat en tjejs om heter Malin. Klara blir jätte nyfiken och undrar när hon får träffa henne. Så en dag dyker Malin upp, med sig har hon en stor hund som luktar massor. Plötsligt finns det ett djur i Klaras liv men en hund och en hamster det är verkligen inte samma sak ... Att hunden är en blindhund och att Malin är blind det nämns aldrig i texten - gilla! Det syns på bilderna och så har Malin en speciell kortlek med blindskrift. Hoppas på massa fler böcker om Lyckeskolan!

/Paula


Trollskogen : [seriebok]
Författare: John Holmvall
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129694857
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Katten & Ekorren på Sommarön : [seriebok]
Författare: Loka Kanarp
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129694819
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Klara Ek och hunden som inte var en hamster
Författare: Ebba Berg
Förlag: Olika Förlag (2015)
ISBN: 9789187413025
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar