Sidor

tisdag 22 juli 2014

Spökryttarna från Ordebec av Fred Vargas

Mer kommisarie Adamsberg från krimroteln i Paris. Speciellaste kommissarien med speciellaste konstaplarna. Han som folk kommer till när de tror att det är något vidskepligt som står för farligheterna. När de är som räddast får de höra att Adamsberg han kommer lyssna när ingen annan gör det.

Lyssna gör han och tolkar lagen på sitt sätt. Bra går det oftast och dessa udda karaktärer tycker jag så mycket om. Extra härligt att läsa två så tätt in på - särskilt när de bara utspelar sig med sju veckors mellanrum och verkligen hänger ihop.

Vackra Lina som ser spökryttarna och vilka skurkar som snart ska mördas. Hennes mamma som blir rädd för Lina och de mycket udda brödernas liv tar kontakt med Adamsberg. Kan han kanske komma och hjälpa de? Även om det är lite utanför Paris? Men Adamsberg har fullt upp med att ta reda på vem som mördat storpampen. Ett vet han i alla fall och det är att den som är anhållne för mordbrand han är oskyldig, alltså enligt Adamsberg logik hjälper han den skyldige att fly ...

/Paula som inte är så mycket för deckare annars men detta!


Spökryttarna från Ordebec
Författare: Fred Vargas
Förlag: Sekwa (2013)
ISBN: 9789186480776
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar