fredag 24 mars 2017

Spetälskesjukhuset av Camilla Lagerqvist

Sommarlovet mellan sexan och sjuan tillbringar Elly och farmor i stugan.  Nära finns ett före detta spetälskesjukhus som nu i stället är ett vårdhem för psykiskt sjuka. Elly är nyfiken på stället och när alla patienter åkt på resa smyger hon runt den gamla byggande. En dag öppnas dörren och en otäck hand tittar ut.

Handen tillhör Saga ett år yngre än Elly. Men Saga hör inte hemma i vår tid. Utan 80 år tidigare och hon har spetälskanHur är det möjligt? Inte går det att resa genom tiden heller? Eller?

Det är en spännande övernaturlig kompisbok. Men också en bok om lite kärlek och om sorgen efter en mamma som nyss och plötsligt dött. Jag tycker om. Funderar på vilken sjukdom Camilla Lagerqvist ska skriva om härnäst? Sist var det tuberkulos i Den vita döden.

/Paula


Spetälskesjukhuset
Författare: Camilla Lagerqvist
Förlag: B. Wahlströms (2017)
ISBN: 9789132166549
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

torsdag 23 mars 2017

Jorden vaknar av Madeline Bäck

Äntligen Jorden vaknar! Fortsättningen på Vattnet drar boken som för ett år sedan totalt golvade mig.  Ingen tid har gått. Beata, Krister, Anton, Jäder, Gunhild och Viktor försöker förstå vad som egentligen hände. Viktor gör allt i sin makt för att få stenen att vakna igen. Utan stenen är han inget. Beata kan inte förstå är Celia verkligen död. Anton har ju sett henne. Krister har fått en farmor och försöker förstå kraften han alltid haft men inte haft ord för. Är han en häxa?

Gunhild, känner att hon saknar kunskap, kunskap hon är den enda som kan ha. Stort ansvar. Fler katter behövs. Journalisten Jäder kommer över en väldigt gammal dagbok. En dagbok som berättar om en magisk sten och pratar om väktare. Är det möjligt. Han vänder sig till biblioteket för att få hjälp, hänvisas vidare till en antikvarier. 

Magiskt, skrämmande, spännande, några få dygn i Gästrikland. Dygn som inte liknar något annat. Inte alla överlever. Del tre kommer när? Om ett år? Denna väntan! Läs och låt dig slukas upp i Madeleine Bäcks fängslande värld!

/Paula


Jorden vaknar
Författare: Madeleine Bäck
Förlag: Natur & Kultur (2017)
ISBN: 9789127144781
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

onsdag 22 mars 2017

Den stora vännen av Ylva Karlsson & ill. Eva Lindström

Det Caio vill mest av allt är att bli vän med en blåval. Hon spanar nere vid stranden, ser en val och vinkar men blåvalen ser inte henne. Hon går ut i vattnet men når inte fram. En båt med åror då kan det hjälpa. Men båten välter och Caio kan inte simma. Tror hon ska dö ... men då då kommer blåvalen och räddar henne.

Den stora vännen är en fin och poetisk bilderbok om önskningar, att ta saken i egna händer och om vänskap. Jag gillar!

/Paula


Den stora vännen
Författare: Ylva Karlsson & ill. Eva Lindström
Förlag: Bokslukaren Urax (2017)
ISBN: 9789187208393
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 21 mars 2017

Wink, Poppy, Midnight av April Genevieve Tucholke

Efter det att mamma och storebror flyttat till Frankrike bestämmer pappa att han och Midnight ska flytta ut på landet. Tre kilometer från stan. Midnight är rätt nöjd över detta, han ser det som ett sätt att komma bort från Poppy. Poppy som smyger in i hans rum på kvällarna. Hon som leker med honom. Hon han varit så galet kär i. Men nu behöver bryta med.

Mitt emot det nya huset där bor Wink, rödhåriga Wink med massor av syskon. En försvunnen pappa och en mamma som spår i te och kort. Wink älskar berättelser, att läsa högt för syskonen och att hitta på själv. Hon börjar berätta för Midnight ...

Poppy inte håller hon sig borta heller. Poppy får alltid som hon vill det ser hon till, elak som få och  med en vilja av stål. Det enda hon inte fått det är Leaf, Winks storebror han som sett henne för vad hon är. Vacker på utsidan men ful inuti.

Inte mycket är vad det verkar vara. Vem är hjälte? Vem är skurk?  Vem är lögnaren? I denna berättelse? Jag gillar berättelser som jag inte vet vart de kommer föra mig. Ibland känner jag mig säkert men så är det säkert. Så tar berättelsen en ny vändning. Gillar att få läsa från alla tre perspektiven och att det kommer lite åt gången.

Wink, Poppy, Midnight fängslande och lurig med ett otroligt vackert omslaget.

/PaulaWink, Poppy, Midnight 
Författare: April Genevieve Tucholke
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
ISBN: 9789163893766
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum

Efter mammas död är inget sig likt. Jessie och pappa är ensamma kvar i en halv familj. Plötsligt kommer pappa en dag hem med en ring på sitt finger. De där tjänsteresorna var inga tjänsteresor. Pappa har träffat Rachel på en community för sörjande. Pappa och Jessie säljer sitt hus flyttar till Los Angeles. Flyttar in i Rachel och hennes son Theos hus. Ett hus som mest bara är vitt, kalt och välkomnande.

Jessie börjar i en ny skola, en dyr privat skola. Hon hamnar i samma klass som bonusbrodern som inte vill veta av henne. Efter första skoldagen kommer det ett mejl. Ett anonymt milj från Någon Ingen, NI. Mejl som vill hjälp som har sett att hon haft en svår första dag. NI erbjuder sin anonyma hjälp.

Jessie vet inte vad hon ska tro. Är mejlen på riktigt? När ensamheten blir för stor så är det bara NI som finns där. Mejl som över går i chatt. Ärligt. NI och Jessie visar sig har en del gemensamt. De kommer på leken "Tre saker jag inte vet om dig". En lista tre saker du inte redan vet om mig <3 Men vem är NI?

Med tiden visar sig Theo vara en väldigt bra bonusbror. Pappa tänker till. Fina nya vänner Dri och Agnes. Ett fantastisk extra jobb i en bokhandel. Liam med gitarren och Ethan som Jessie ska göra poesiläxa med.

Älskar som vanligt Harry Potter referenser! Jag gillar verkligen de varma mejlen och vänskapen som växer fram med de. Mötena och samtalen i denna bok <3 Hur boken på samma gång är varm, mysig och gör ont. Jessie får klara å mycket själv. Blir helt bortglömd av pappa som försvinner helt i sin nya förälskelse.

Boktips till alla som gillar romantik och sådana där böcker med mammor som dör.

/Paula


Tre saker jag inte vet om dig
Författare: Julie Buxbaum
Förlag: Lavender Lit (2017)
ISBN: 9789187879227
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 20 mars 2017

Potatisens dröm av Annika Sandelin & ill. Karoliina Pertamo

Härom veckan när jag satte upp böcker i biblioteket var det en rosa bok som liksom bad om min uppmärksamhet - Potatisens dröm. Ser ni omslaget rosa, en potatis glittrig kjol. Det måste ju liksom bara vara fantastiskt. Öppnade boken och möttes av Karoliina Pertamos ljuvliga illustrationer kopplade till Annika Sandelins poesi.

Poesi för barn är sällsynt, men det behöver nästan inte komma ut så mycket när det som kommer ut är så här bra. Dikter om hundar som ser ut som sina hussar, katter som bossar sina människor, om potatisens dröm, väder, strumpdisco och röda gubben som blir lite ledsen att alla bli så glada av gröna gubben men inte av honom.

Läs och njut av text och bild!

/Paula


Potatisens dröm
Författare: Annika Sandelin & ill Karoliina Pertamo
Förlag: Schildt & Söderström (2016)
ISBN: 9789515238108
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

lördag 18 mars 2017

Prata om bokklubbar och bokhyllehäng - möten på bibblan
Den tionde maj kommer Biblioteketsdagarna till Växjö och jag ska prata. 45 minuter om att barn och tonåringar visst läser böcker och vad vi gör på biblioteket. Ser fram emot att samla tankarna om detta.  Läs mer här här.

/Paula som älskar att prata böcker och dela läsupplevelser

Tre feministiska sagor av Lilian Bäckman

Tre klassiska sagor i feministisk tolkning. Brudarna Brrr istället för Bockarna Bruse. Vid bron där finns en ful gubbe, ful fast snygg. Han säger saker och kommer med erbjudande om godis och kattungar. Men det går minsann inte Brudarna Brrr på.

Rosa Rosen hon föds och på dopet blir alla utom sonen av Åker bjudna. Denna kommer i alla fall och kastar en förbannelse över prinsessan. Sova i många många år. Låter också bekant va. Men inte en chans att Rosa Rosen låter sig vänta på någon prins som ska tvångs kyssa henne vaken heller.

Prinsen Gurl-Lock ger sig en dag ut i skogen ensam. Han kommer till ett hus likt det i Guldlock och de tre björnarna men i detta huset bor det tre tanter. Tre tanter som älskar prinsar ...

Roligt och väldigt tankeväckande. Använd Tre feministiska sagor i skolor och skrivverkstäder!

/Paula


Tre feministiska sagor
Författare: Lilian Bäckman
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129702750
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

torsdag 16 mars 2017

Stackars pappa av Sissel Gustafsson

Stackars pappa är ett seriealbum om Sissel fem år. Sissel hon älskar att rita. Bor med mamma och storasyster Linn sex år. Varannan helg bor systrarna hos pappa och hans nya tjej. Lyckan att ha två familjer som tycker om en. Sissel tycker om att vara hos pappa. Pappa som dricker en massa öl, för pappa han är så väldigt törstig hela tiden.

En sommar när systrarna skulle vara länge hos pappa blir allt inställt för pappa är på ett ställe för att bli frisk. Men ingen berättar för Sissel vad pappa är för sjuk, eller sitter han kanske i fängelse?

Som läsare, som vuxenläsare förstår en hela tiden att pappa är alkoholist. Men för Sissel är han hennes älskade pappa. Han som hon tycker så mycket om och har det bra hos. När boken slutar är Sissel tonåring och kan inte förstå varför ingen berättat för henne att pappa är alkoholist. Eller varför hon bara inte fattat det. Boken avslutas också med en sida från Bris.

Jag gillar Stackars pappa jätte mycket. En fin berättelse som tar barnet på allvar. Hoppas den lånas ut mycket på biblioteken. Att läsa och förstå lite mer.

/Paula


Stackars pappa 
Författare: Sissel Gustafsson
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129702682
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 14 mars 2017

Snart blir det roligt! av Emma Adbåge

Emma Adbåge är en mina favoriter. Hennes bok Jag är jag för 7-9 åringar kan vara bland det bästa som någonsin skrivits. Böckerna om Leni hur bra och fina som helst. Gillar Emma Adbåges språk och hennes bilder. Kombinationen <3

Häromdagen damp hennes Snart blir det roligt! ner i min brevlåda tillsammans med tillhörande mugg. Går ju inte annat än att bli lycklig. Boken handlar om en barn och en vuxen som gör sig fina för att gå på kalas. Paket slås in och finkläder sätts på. Mantrat att snart snart snart blir det roligt. Men väl framme på kalaset blir det roligt då? Ja - snart ...

Perfekt bok att läsa högt, leka med ord, prat om tjat, om roligt, om förväntningar, blyghet. Finns att låna på din närmaste bubbla.

/Paula


Snart blir det roligt!
Författare: Emma Adbåge
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129699111
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 13 mars 2017

Skottsäker av Chris Bradford

När Troy och hans föräldrar är på gallerian är det plötsligt någon som skjuter. Massor av skott en attack. Troy ser mamma och pappa dödas. Han springer och trillar. Vaknar upp i en säng, en kvinna erbjuder honom ett jobb. Berättar för honom att han är skottsäker. Att kulorna inte träffar honom. Nu har han igen kvar och har som enda alternativ att gå med i hennes organisation. En organisation som skyddar politiker och rikingar mot fler terroristattentat ...

Troy känner att det kanske inte är något för han, han är feg ju. Inte kan han rädda och skydda andra. Men det finns liksom inget annat val.

Skottsäker är lättläst och kan förhoppningsvis locka någon som inte gillar att läsa så mycket men som gillar superhjältar att läsa.

/Paula


Skottsäker
Författare: Chris Bradford
Förlag: Argasso (2017)
ISBN: 9789187667749
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

torsdag 9 mars 2017

Nyckeln till Hinsides av Karin Alvtegen och Albin Alvtegen

Innan Linus och Linnea föddes har mamma gillat att restaurera gamla hus. Linus han försöker massa hela tiden göra mamma glad. Linnea hans tvillingsyster är född svårt handikappad och tar massor av mammas tid och glädje. Men nu har en möjlighet för sommaren kommit. Ett hus på landet. Ett hus de får bo gratis i om mamma fixar på huset.

Linus gillar inte idén jätte mycket men ler och följer snällt med. Huset är i väldigt mycket sämre skick än de trott. Grejen är den att det inte är ett vänligt hus. Det är ett hus som leder vidare till en parallell värld - Hinsides. Dit kommer Linus och är med om världens äventyr. Otäckt, spännande och ja jag drömde världens mardröm efter denna bok. Hinsides är ingen vidare plats alls att vara på.

Snart kommer andra boken frågan är om jag vågar läsa? Fast det är ju några saker som inte riktigt blev förklarade ... jag vill veta ju!

/Paula


Nyckeln till Hinsides
Författare: Karin Alvtegen och Albin Alvtegen
Förlag: Bromberg (2016)
ISBN: 9789173377959
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 7 mars 2017

Cosmo av Barbara Kjellström och Harald Kjellström

Cosmo snart fjorton år tänker mest bara på fotboll. Han spelar i Västerängens BK. Laget har kämpat länge för att få ihop pengar att åka till Gothia cup. Hemma bråkar mamma och pappa massa. I skolan går det si så där. Det är mycket fotboll, matcher, träningar. Pappa och mamma flyttar isär. Pappa och Cosmo åker två veckor till värmen.

Cosmo lite mycket fotboll för mig. Eller väldigt mycket saker i en och samma bok. Fotboll - schyst och inte schyst fotboll, föräldrar som separerar och den första kärlek. Delar som inte riktigt går in i varandra. Det saknas något som knyter ihop Cosmo. Allt går lite för bra för Cosmo kanske är det det som skaver. Skaver gör också att det som stereotypt ansetts kvinnligt och det som stereotyp ansetts manligt förstärks genom boken, det är synd. Så borde det inte vara i ungdomsbok 2017.

/Paula


Cosmo
Författare: Barbara Kjellström och Harald Kjellström
Förlag: Effektum (2017)
ISBN: 9789198178517
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

söndag 5 mars 2017

Böcker, böcker, böcker att läsa och prata om


I torsdags tipsade jag om nya bra böcker hos p4 Kronoberg. Lyssna kan du göra här. Blir du sugen på att läsa, lära dig mer om och prata om barn- och ungdomsböcker? Om du dessutom råkar finnas hyfsat nära Växjö. Då finns det platser kvar på Bokträffarna som jag har på bibblan. Bokträffar om barn- och ungdomsböcker för dig som är vuxen. Platser kvar 14 mars och 21 mars. Blir du nyfiken mejla mig på jobbet på paula.hogstrom@vaxjo.se

/boknörden som har världens bästa jobb


fredag 3 mars 2017

Om jag försvann av Meg Rosoff

Mila och hennes pappa ska under påsklovet åka från London till USA och hälsa på pappans bästa barndomsvän. Men dagen innan de ska åka ringer Matthews fru och berättar att han är försvunnen. Hemma har han lämnat kvar hund, fru och ett litet barn. Det blir bestämt att Mila och pappa ska åka i alla fall. Kanske kan de hjälpa till att leta?

Mila är tolv år, enda barnet. Pappa är översätter och mamma violinist. Det finns en bästa vän det varit lite struligt med senaste året. Det gör ont men Mila gillar också att vara själv och se alla detaljer. Att ta in allt. Ibland tänker hon att hennes riktiga pappa är Hercule Poirot.

I USA blir det mycket tid ensam med pappa. Förvirrade älskade pappa. Det är mycket tankar på vuxenvärlden, hur någon kan välja att lämna en familj och bara försvinna. Så ska det väl inte vara heller? Att vara tolv år och stensäker på att föräldrar alltid tala sanning och inte har några hemligheter. Men det där med ärlighet? Är det alltid det bästa?

Om jag försvann fängslar mig! Jag gillar Mila så mycket. Tänker att hennes sätt att se alla detaljer och känna allas känslor gör henne högkänslig precis som mig. Det blir svårt att börja i en ny bok efter att ha fått tillbringa en dag i Meg Rosoffs värld.

/Paula som tycker Om jag försvann är Meg Rosoffs bästa bok!


Om jag försvann
Författare: Meg Rosoff
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279378
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

onsdag 1 mars 2017

Isporten mörkt vatten och Titta skogen!

Vinter och vår i två nya böcker från Olika förlag.

Vinter och kallt i Isporten Mörkt vatten av Jonna Berggren. Första delen i en ny serie för 9-12 åringar. Jamina vet att hon är annorlunda, hon fryser aldrig och kan känna på sig vilket väder det kommer bli. Hon klarar av att vara hur länge som helst under vatten. När Milo börjar på hennes skola upptäcker hon att det finns fler som är annorlunda på samma sätt som henne. Där finns också väktaren Ismail som gett upp hoppet ... men så hittar han Milo och Jamina och kanske ska Isporten öppnas igen. Jag gillar verkligen Jamina och Milo! Spännande att läsa början på deras äventyr.

Titta skogen är en småbarnsbok från 0 år. Ett uppslag har tre ord och väldigt fina illustrationer av Maija Hurme. Att upptäcka skogen på våren det är grönt och fint. Blommor att lukta på, humla att lyssna på, mossa att gosa med, kotte att tugga på och pappa att pussa på. Det kommer tre böcker till i denna söta serie, en bok för varje årstid. Ser jag fram emot!

/Paula


Isporten. Mörkt vatten
Författare: Jonna Berggren
Förlag: Olika Förlag (2017)
ISBN: 9789188347206
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Titta skogen!
Författare: Åsa Mendel-Hartvig & ill. Maija Hurme
Förlag: Olika Förlag (2017)
ISBN: 9789188347411
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 28 februari 2017

Amy, Aron och Anden av Ulf Stark & ill. Per Gustavsson

Sommarlovet börjar gå mot sitt slut Amy och Aron träffas varje dag. De är på Amys pappas skrot, leker tvärtomleken och går på upptäcktsfärder. De har koll på tåget hoppas att det är Arons pappa som kör. Det är det aldrig. Aron han längtar efter pappa som jobbar hela sommaren. Amy hon börjar få börja-skolan-ont-i-magen.

Så en dag hittar de något oväntat för plötsligt börjar en rostig oljekanna att ge ifrån sig ett pip. Den börjar prata. Hur är det möjligt? För möjligt är det. I oljekannan finns en olycklig ande. En ande som blivit osynlig för de större andarna var elaka.

Amy och Aron gör sitt bästa för att göra anden glad. De försöker bli vänner med anden, efter ett tag får de reda på hans namn - Mujo. Mujo gillar Amy och Aron men han är rädd. För om de blir vänner alla tre då kommer de glömma bort honom för det har ju alla gjort innan ...

Fint, roligt och lite sorglig. På bokens baksida står det "En mångbottnad berättelse med varm humor - att läsa själv eller högt tillsammans." Precis så är det. Jag tror detta är en väldigt bra högläsnings på i en lågstadieklass. Per Gustavssons illustrationer tillför massa till berättelsen, framför allt bilderna på Mujo <3

/Paula

ps. ni ser väl att dockan på bilden föreställer mig?Amy, Aron och anden
Författare: Ulf Stark & ill. Per Gustavsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
ISBN: 9789163888717
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 27 februari 2017

Tusende våningen av Katharine McGee

Tusende våningen utspelar sig i New York 2118. Staden har fått en ny skyline. Huset med tusen våningar har byggts. Huset som innehåller allt. Bostäder, vägar, affärer, skolor, klubbar, hotell, expresshissar, svävare ja ALLT. Ju högre upp i huset du kommer desto mer pengar har de som bor där. På de lägre våningarna är lägenheterna små, avstånden på våningsplan är stora.

Tusende våningen har fem huvudkaraktärer att följa. Avery hon som bor på tusende våningen är vackrare än alla andra. Har en kärlek som hon inte kan släppa och aldrig heller förverkliga - hennes stora hemlighet. Leda som tillbringar sommaren på rehab, som behövt droger för att känna sig duglig och komma över sveket från Atlas han som försvann. Rylin som inte alls har pengar som de andra, föräldralös jobbar hon för att ta hans om lillasyster så hon inte ska få komma i fosterfamilj. När hon får chansen att jobba som hushållerska högre upp i huset går det inte att säga nej ... Eris får veta att hennes pappa inte är hennes pappa. Han avisar henne och mamma. Tillsammans flyttar dotter och mor långt ner i huset. Livet och pengarna försvinner. Allt blir bara hemskt. Men vem är hennes pappa? Watt har gjort det mest förbjudna av allt det som skulle spärra in honom i fängelse för alltid. Han har opererat in en dator i sin hjärna ...

Vi får följa dessa bokvänner i två månader. Redan från början vet läsaren att det kommer sluta med att en kvinna faller från tusende våningen ner i den svarta natten. Att hon aldrig varit vackrare än då. Men vem och varför? Det är gåtan en fundera på underläsningen.

Tusende våningen är ytlig, underhållande, glammig och smått fantastisk! Hoppas så väldigt mycket på fler delar.

En sak undrar jag över. Det nämns på flera ställen hur hemskt det skulle vara om Rylins syster kom i fosterfamilj men inte varför det är så hemskt med fosterfamilj?

/Paula


Tusende våningen
Författare: Katharine McGee
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279385
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

lördag 25 februari 2017

Den utvalda av Kiera Cass

Äntligen del 3! Nu är de bara fyra kvar som tävlar om prisens hjärta. Vem ska han välja? Hur ska han välja? Prinsen vet men innan han gör sitt val vill han veta att han har Americas hjärta helt och fullt.

America vill inget annat än att bli prins Maxons. Men det är så mycket som ställer till det krånglar till det. Som det att kungen verkar hata henne. Men rebellerna de älskar henne. Maxon och America har hemligt möte med rebellerna.

Där finns också Aspen, den den första kärleken han som inte spökar så mycket längre men ... Ja det mesta är krångligt och inte så en tror. Vänskap uppstår där en minst anar det. Jag fortsätter häpnas över den perfekta blandningen i Askungensaga, dystopi och dokusåpa. Längtar till hösten då fjärde delen kommer på svenska!

/Paula


Den utvalda
Författare: Kiera Cass
Förlag: B Wahlström (2017)
ISBN: 9789132169137
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

fredag 24 februari 2017

Din syster måste dö av Mats Berggren

"VI HAR BESTÄMT att din syster måste dö ... och det är du som ska ta hand om det, sa pappa." Detta är första meningen i Mats Berggrens nya bok Din syster måste dö. Efter denna meningen spelas berättelsen en månad tillbaka och händelseförloppet fram till samtalet mellan pappan och Khabat tar plats.

När Khabats syster Evin är på väg för att handla mat ser hon Abdi den somaliska rapparen uppträda. Hon känner hans smärta hon vill komma honom nära. Kärlek uppstår. Kärlek som inte går att låta bli. Kärlek som gör att Evin stundar i allt hon fått lära sig hemma. När Khabat erbjuder sig att förfalska hennes schema så han ska slippa ta sällskap med henne till och från skolan hela tiden. Ja då uppstår några timmar som Evin får göra vad hon vill med utan att vara bevakad.

Boken känns så väldigt nära och verklig. Har tidigare läst Evins del av berättelsen men att nu få Khabats/broderns perspektiv fördjupar. Fint att skolans kurator får en viktig och bra plats i berättelsen.

/Paula som gärna skulle läsa en fortsättning


Din syster måste dö 
Författare: Mats Berggren
Förlag: Opal (2017)
ISBN: 9789172998568
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris